#MeToo: Vrouwen twitteren massaal over seksueel geweld

Twitter wordt overspoeld door tweets met daarin twee worden: 'ik ook'.

Naar aanleiding van het schandaal rond het seksuele wangedrag van filmproducent Harvey Weinstein, die tientallen slachtoffers maakte in de afgelopen decennia, delen vrouwen hun eigen ervaringen. 


De actie werd gestart door de Amerikaanse actrice Alyssa Milano. Zij wil met #MeToo laten zien hoe wijdverspreid seksuele intimidatie, aanranding en verkrachting zijn, twitterde ze op zondag.

Milano liet in haar bericht weten zelf ook slachtoffer te zijn geweest van intimidatie of aanranding. Inmiddels wordt gemiddeld iedere 4 seconden een tweet geplaatst met daarin die hashtag. Een aantal beroemde vrouwen heeft al van zich laten horen. Actrices als Anna Paquin en Debra Messing reageerden al op de oorspronkelijke tweet van Milano.

Ook mannen reageren, zowel in solidariteit als met hun eigen verhalen over dingen die hen zijn overkomen. Milano liet de afgelopen week al weten dat affaire-Weinstein moeilijk voor haar is. Ze is goed bevriend met Georgina Chapman, die getrouwd is met Weinstein en na de onthullingen over het wangedrag van haar man liet weten dat ze van hem wil scheiden.

Haar persoonlijke band met de familie is voor haar echter geen reden om het gedrag van Weinstein goed te praten. Integendeel, Milano wil dat seksueel wangedrag op het werk zowel binnen als buiten de entertainmentindustrie een onderwerp van gesprek wordt. ,,Het gaat niet alleen om Harvey Weinstein.

Er zijn veranderingen nodig in het algemeen. We moeten beter ons beste doen voor vrouwen overal ter wereld." AD 16-10-2017