Welkom bij het gastenboek van Seksueelmisdrijf.nl.

Uw bijdrage zal niet direct zichtbaar zijn. Ter voorkoming van SPAM zal de webmaster er een goedkeuring aan moeten geven. De webmaster behoudt het recht om berichten niet te plaatsen, indien de inhoud daarvan beledigend of kwetsend is.

Welcome to the guestbook of seksueelmisdrijf.nl. It's of no use to place SPAM in this guestbook. Entries wil be reviewed before publishing. Spam will be deleted.

Heeft u vragen, stel ze dan niet in het gastenboek, want daar zal niet op gereageerd worden. Gebruik daarvoor de mail.

Subject *
Name *
Email
Content *
Image Verification *
   
 

Bart van den Berg: Seksuele intimidatie door een collega of leidinggevende

Een seksueel getinte opmerking, een ongewenste aanraking en een ongepast berichtje. De onderzoeksredactie van RTL Nieuws is bezig met een verhaal over dit soort ongewenste seksuele aandacht op het werk. Onschuldig bedoeld misschien, maar het kan als heel bedreigend en intimiderend worden ervaren en veel verder gaan. Slachtoffers schamen zich vaak en houden het stil. Heb jij  hier  zelf mee te maken gehad? Laat het ons weten via rtlnieuwsresearch@rtl.nl 

Thursday, 12 October 2017

Behandeling PTSS

Bij Psychotherapy&Movement in Amsterdam bieden ervaren therapeuten u op korte termijn een traumagerichte behandeling aan in het kader van groot wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van PTSS agv seksueel en/of fysiek misbruik. In de komende maanden bieden wij deze behandelingen namelijk alleen aan in het kader van dit onderzoek. 

Voor informatie: info@psychotherapymovement.nl

Thursday, 12 November 2015

Ivonne Meeuwsen: Symposium 'Wat wél werkt! Positief en vakkundig hulpverlenen na seksueel misbruik

Hallo!

  Graag maak ik jullie attent op ons nieuwe Symposium 'Wat wél werkt! Positief en vakkundig hulpverlenen na seksueel misbruik' is een praktijkgericht symposium over hulp bieden na seksueel misbruik. 
 • Hoe ga je om met traumatische herinneringen en herbelevingen?
 • Wat doe je als je klant moeite heeft met vertrouwen?
 • Hoe (h)erken je dissociatie?
 • Hoe maakt de klant contact met zijn/haar eigen kracht?
Voor professionals die seksueel misbruik in hun praktijk tegenkomen en willen weten wat ze kunnen inzetten. Het symposium geeft je handvatten die je de volgende dag al in de praktijk kunt gebruiken.    Met workshops van:
 • Magdaleen de Bruyckere, van de educatieve academie
 • Paula Repi, gespecialiseerd in regressietherapie 
 • Henk Meulendijks over innerlijk kindwerk na seksueel misbruik
 • Renate Hoenselaar, dans en bewegingstherapie, over omgaan met agressie
Met een forumgesprek waarin professionals en ervaringsdeskundigen hun kennis delen. Met in het forum:
 • Thérése Bravenboer, EFT-therapeut, natuurgeneeskundige en ervaringsdeskundig. Zij is tevens secretaris van Stichting Revief en initiatiefnemer van  project 'Unbreakable' in Nederland.
 • Aafke Scharloo, Auteur van SOS misbruik, een praktisch handboek voor hulp na seksueel misbruik bij mensen met een beperking en lid van de TASKFORCE kindermishandeling en seksueel misbruik. 
 • Ivonne Meeuwsen, Auteur van 'Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij' en diverse andere boeken over seksueel misbruik. Ervaringsdeskundig professional met een coachingspraktijk gespecialiseerd in helen van seksueel misbruik.
Op het moment van dit schrijven is de lezing nog niet ingevuld.   Wil je meer weten over de workshop, praktische informatie en hoe je kunt inschrijven? Kijk dan op:  http://hulpverleningnaseksueelm

Monday, 17 August 2015

Kathelijn Vos: Vraag televisieprogramma Je Zal Het Maar Zijn

Beste lezer,

Voor het televisieprogramma Je Zal Het Maar Zijn ben ik op de korte termijn op zoek naar jongeren die in hun verleden misbruikt zijn door een pedofiel. 

In ons programma volgt presentatrice Sophie Hilbrand jongeren met een bijzonder levensverhaal. Dit seizoen maken wij een aflevering met het thema “pedofilie”. We zijn nog op zoek naar een persoon tussen de 15 en 35 die in het verleden op jonge (tussen 4 en 10) leeftijd misbruikt is door een (pedofiel) volwassenen buiten het kerngezin om. 

Heb je interesse/vragen of wil je graag even praten? Mail dan naar kathelijn.vos@bnnvara.nl

Thursday, 13 August 2015

Oproep EO programma 'Dilemma'.

Het nieuwe EO tv-programma Dilemma op NPO2 wil mensen verder helpen die voor een ingewikkeld vraagstuk staan. Een dilemma waar ze niet goed uitkomen. Een van dilemma’s kan zijn: neem je wel of niet contact op met de dader van het misdrijf waarvan je in het verleden slachtoffer was. Bijvoorbeeld om het gebeurde te kunnen verwerken, of de dader te confronteren met het geleden leed. Speelt deze vraag voor u, dan kom ik graag met u in contact. Vriendelijke groet, Guido van Riet, Evangelische Omroep, guido.van.riet@eo.nl

Wednesday, 03 June 2015

Niek: wraak

Nou, daar is íe dan. Ik wil melding maken van een misdraging van mijn moeder. Is er een; één mogelijkheid? om alsjeblieft deze "zaak" niet verjaard maar "mogelijk actueel te verklaren? Kan ik aan iemand mijn verhaal vertellen of is het beter te zwijgen als het graf? Leest iemand mijn boosheid tussen de regels door?

Ik sta op het punt te breken; buigen kan ik niet meer.


Niek, 18-3-1957

 

"

Thursday, 02 April 2015

Deirdre Bouwman: Seksueel misbruikt? Hoe je die levenslast omzet in levenslust!

De lange termijn effecten van seksueel misbruik op je dagelijks leven: in jezelf, in je relaties en in je werk, zijn vaak verborgen maar zeker voelbaar.

In het gratis te downloaden E-book: VIJF INZICHTEN OM UIT DE GREEP VAN EEN SEKSUEEL TRAUMA TE KOMEN wordt je geïnspireerd met inzichten en oefeningen om deze levenslast om te zetten in levenslust.

Ik heb het boek geschreven als ervaringsdeskundige (in balans) en als gediplomeerd loopbaancoach.

De 5 inzichten zijn:

 

1.  Negatieve emoties en hoe je ze kunt ombuigen

 

2.  Bindingsangst en verlatingsangst, weg ermee! 

 

3. Leer je grenzen kennen en gebruiken 

 

4. Wat is ‘loslaten’ eigenlijk? 

 

5. Wanneer voeding een verslaving wordt (en verslaving voeding)

 

Ik wens je veel succes en inspiratie toe! Je kunt het E-book gratis downloaden op www.deirdrebouwman.nl

 

 

Tuesday, 27 January 2015

VUmc De Bascule: Symposium: Van seksueel grensoverschrijdend gedrag tot jeugdige zedendelinquentie.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag bij jongeren is een groot maatschappelijk probleem, met ernstige gevolgen voor zowel slachtoffers als daders. Dergelijk gedrag lijkt bovendien steeds meer te verschuiven naar misdragingen via sociale media en internet.

Het doel van dit symposium is om de actuele kennis en ervaringen rondom (een aantal aspecten van) seksueel grensoverschrijdend gedrag bij  jongeren samen te brengen. Aan bod komen de seksuele ontwikkeling van jeugdigen in het algemeen en zedendelinquenten in het bijzonder, diagnostiek en behandeling van zedendaders, en seksueel grensoverschrijdend gedrag op het internet.

Aansluitend vindt een openbare verdediging plaats door drs. C. Boonmann met het proefschrift ‘Mental health problems and juveline secual offending behavoir’ waar deelnemers van het symposium uiteraard welkom zijn.

 

Meer informatie over het programma en aanmelden treft u aan via de volgende link:

https://www.aanmelder.nl/symposiumgrensoverschrijdendgedrag/subscribe

Sunday, 11 January 2015

Nell Lateur: OC Mishandeling

Hallo, 

Ik ben een leerling uit de derde graad en ik moet een onderzoekscompetentie maken over (seksuele) mishandeling.

Ben jij mishandeld of ken je zo iemand? Dan zou jij me heel goed kunnen helpen door mij te mailen naar: nelle.belle@hotmail.com

Alvast bedankt 

Tuesday, 16 September 2014

Renee Lamboo: Misbruikt door broer

Voor een interview in tijdschrift Viva zoek ik een vrouw (24-39 jr ongeveer) die misbruikt is door haar broer. Eventueel kun je je verhaal anoniem vertellen. Hoe verwerk je dit? Hoe kom je hem nog onder ogen? Hoe ga je verder met je leven?
Wil je jouw verhaal doen of heb je vragen over het interview, mail me dan vooral: info@reneelamboo.nl
Dank alvast.

Groeten, Renee 

Tuesday, 09 September 2014

 

Powered by Phoca Guestbook